Найбільший портовий оператор DP World

Найбільший портовий оператор DP World "зайшов" у порт "Південний"

Укрінформ
Компанія P&O Maritime, що належить найбільшому світовому портовому оператору DP World Group (ОАЕ), придбала контроль над українською буксирного компанією LB Shipping. 

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі інвестиційної компанії SD Capital, яка реалізувала угоду.

"У січні 2018 року компанія P&O Maritime, яка на 100% належить найбільшому світовому портовому оператору DP World Group, почала працювати в Україні. P&O Maritime надаватиме буксирні послуги у порту "Південний". P&O Maritime придбала контроль над українською буксирною компанією LB Shipping. Співінвестором угоди виступила інвестиційна компанія SD Capital", - наголошується у повідомленні.

Як підкреслюється у повідомленні, сума угоди не розголошується.

Договір про придбання контролю та управління був підписаний партнером SD Capital Андрієм Ставніцером (співвласник групи "ТІС") і генеральним директором DP World Group Султаном Ахмедом бін Сулаємом у листопаді 2017 року, після візиту Президента України Петра Порошенка до штаб-квартири DP World Group у ОАЕ.

За словами Ставніцера, купівля бізнесу в Україні таким гігантом, як P&O Maritime - найбільша exit-угода у країні за останні кілька років.

"Це дуже добрий початок року для всього інвестиційного ринку України, і ринку private-equity особливо", - сказав він.

Партнер SD Capital Філіп Грушко у свою чергу зазначив, що досвід та ресурси DP World Group принесуть інфраструктурі України нові стандарти якості, здорову ринкову конкуренцію і прозорість. "Упевнений, ця угода - початок великого співробітництва. Ми продовжимо розвивати галузь, і разом доб'ємося того, що в українських портах судновласники зможуть отримувати сервіс світового рівня", - підкреслив він.

Читайте також: Вантажообіг у морських портах України торік становив майже 133 мільйони тонн

Як повідомляв Укрінформ, один із найбільших у світі портових операторів, еміратська група компаній "DP World", яка керує 78 терміналами у 43 країнах світу, підтвердила зацікавленість у інвестуванні в портову галузь України за підсумками візиту Президента України Петра Порошенка до штаб-квартири DP World Group в ОАЕ.

P&O Maritime - глобальний оператор портових послуг, створений у Великій Британії у 1834 році. Компанія надає різні портові послуги по усьому світу, має у своєму розпорядженні власний флот з буксирів, швартових суден, науково-дослідних суден, пасажирських та круїзних лайнерів. У 2006 році P&O Maritime була придбана DP World Group.

DP World Group - один з найбільших портових операторів світу. Штаб-квартира компанії знаходиться в ОАЕ, у порту Джебел-Алі (Дубай). Компанія оперує 78 морськими і наземними терміналами у 40 країнах світу, а також керує 50 суміжними бізнесами.

Інвестиційна компанія SD Capital створена у 2016 році Андрієм Ставніцером, співвласником і генеральним директором найбільшого українського порту ТІС, і Філіпом Грушком, директором ТІС з розвитку бізнесу. SD Capital співпрацює зі світовими та локальними компаніями, щоб максимально збільшувати цінність інвестицій в українську економіку. У 2016 році команда SD Capital реалізувала найбільшу інвестиційну угоду України із компанією Cargill.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-