Нафта зросла у ціні на тлі повідомлень про заворушення в Ірані

Нафта зросла у ціні на тлі повідомлень про заворушення в Ірані

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок піднімаються у ході торгів у четвер і торгуються близько до максимальних позначок за три роки на сигналах чергового скорочення запасів палива у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зросла на $ 0,30 (0,44%) - до $ 68,14 за барель. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі підвищилася на $ 0,49 (0,8%) - до $ 62,12 за барель.

Напередодні Brent подорожчала на $ 1,27 (1,91%) - до $ 67,84 за барель, вартість WTI піднялася на $ 1,26 (2,09%) - до $ 61,63 за барель. Обидві марки завершили торги у середу на рекордних позначках з грудня 2014 року.

Як повідомив напередодні Американський інститут нафти (API), запаси нафти у США скоротилися минулого тижня на 4,992 млн барелів, хоча очікувалося, що вони зменшаться на 5,148 млн. При цьому запаси бензину зросли на 1,827 млн барелів, прогнозувалося збільшення на 2,182 млн, а запаси дистилятів збільшилися на 4,272 млн, хоча очікувалося, що вони збільшаться на 477 тис.

Офіційні дані міністерства енергетики країни будуть оприлюднені в четвер, і експерти у середньому прогнозують, що вони вкажуть на зниження запасів на 4,7 млн барелів.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 26,85-31,45 гривні

Учора нафта зросла в ціні, оскільки протести проти уряду в Ірані зміцнили перспективу перебоїв у поставках. Іранський елітний підрозділ Корпус Вартових Ісламської революції спрямував сили до трьох провінцій у спробі придушити антиурядові заворушення, повідомив учора керівник корпусу.

Заворушення в Ірані тривають шостий день поспіль, що призвело до зміцнення побоювань з приводу можливих перебоїв у поставках, забезпечивши підтримку зміцненню нафти до найвищого за два з половиною роки рівня.

Перспектива нових перебоїв у поставках компенсувала позитивний вплив від відновлення роботи трубопроводів у Лівії та Північному морі. Трубопровід Forties потужністю 450 тис. барелів на день, що працює у Північному морі, повністю відновив роботу 30 грудня після незапланованої зупинки, в той час як лівійські трубопроводи поступово відновлюють роботу після вибуху минулого тижня.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 68,11 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,94 долара за барель, що на 10 центів вище за рівень закриття торгів ($ 67,84).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-