Податкові новації допоможуть модернізувати національну економіку - Гройсман

Податкові новації допоможуть модернізувати національну економіку - Гройсман

Укрінформ
Податкові новації, які передбачають відстрочку сплати ПДВ при імпорті унікального обладнання та зниження ренти при введені в експлуатацію нових газових свердловин, сприятимуть розвитку та технологічному оновленню виробництва в Україні.

Таке переконання висловив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. 

"Сьогодні важливо забезпечити модернізацію національної економіки, оновити основні фонди підприємств, обладнання... Саме тому запроваджуємо розстрочку на 24 місяці, аби не потрібно було брати дорогі кредити для закупівлі обладнання, сплачувати відсотки і ще 1 податок (на додану вартість). Ми маємо відроджувати національну промисловість і ми можемо це зробити, коли зламаємо бар'єри, які стоять на впровадженні нових виробництв в країні", – підкреслив Гройсман.

Читайте також: FT визнала Україну першою в світі у поліпшенні ділового клімату

Як зазначається в повідомленні, норма про відстрочку ПДВ для промисловості була запропонована до обговорення влітку 2017 року – за результатами відповідного експерименту в фармацевтичній та деревообробній галузі. Тоді Прем’єр-міністр ініціював широку дискусію з питань розповсюдження успішного починання на інші галузі, які можуть стати новими точками зростання української економіки.

Передбачено, що ухвалена норма діятиме до 2020 року і запроваджуватиметься щодо кожного конкретного виробництва за заявою. Спектр виробництв, які можуть скористатися можливістю відстрочки ПДВ, доволі широкий і розповсюджується на підприємства машинобудівної, металургійної, легкої промисловості, переробку агросировини та продовольство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-