АМПУ оголосила відкриті торги: днопоглиблення в порту Одеси оцінили в 26 мільйонів

АМПУ оголосила відкриті торги: днопоглиблення в порту Одеси оцінили в 26 мільйонів

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) оголосила відкриті торги на виконання робіт з експлуатаційного днопоглиблення в Одеському порту орієнтовною вартістю 26 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

"АМПУ проведе експлуатаційне днопоглиблення, а саме підчищення дна від наносів на внутрішній акваторії Одеського морського порту для підтримки навігаційних глибин. З цією метою оголошено процедуру відкритих торгів в електронній системі Prozorro. Орієнтовна вартість виконання робіт становить майже 26 мільйонів гривень", - зазначили в прес-службі.

Обсяги грунту, а це переважно наносні грунти, від яких необхідно очистити дно акваторії, становлять понад 106 тисяч кубометрів. Електронний аукціон відбудеться 20 лютого 2018 року. До участі запрошуються національні та іноземні днопоглиблювальні компанії. Запланований термін проведення днопоглиблення - не більше шести місяців.

В АМПУ контстатували, що Одеський порт - другий за обсягами перевалки серед портів України (100% вантажів обробляються тільки приватними портовими операторами і стивідорами), що має змогу приймати судна з максимальною осадкою до 13 метрів. Протягом 11 місяців 2017 року до порту заходили 1394 суден.

Читайте також: Уряд затвердив фінплан АМПУ на 2018 рік з чистим прибутком у 3,3 мільярда

Як повідомлялося, відповідно до фінансового плану АМПУ на 2018 рік, затвердженого Кабміном 20 грудня 2017 року, підприємство планує здійснити капітальні інвестиції в портах у розмірі майже 4,3 мільярда гривень. Третина цих витрат буде спрямована на поглиблення дна. Обсяг днопоглиблення за підсумками 2017 року становитиме близько 7 мільйонів кубометрів. У 2018 році АМПУ планує провести роботи, пов'язані з днопоглибленням каналів і акваторій, в загальному обсязі понад 11 мільйонів кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-