Цьогоріч український експорт зріс на 20,9% - Микольська

Цьогоріч український експорт зріс на 20,9% - Микольська

Укрінформ
Протягом перших 10 місяців 2017 року обсяг товароообігу в Україні зріс на 24%, при цьому збільшення експорту відбулося на 20,9%.

Про це розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За 10 місяців у нас є збільшення товарообігу на 24% або на 14 млрд 619 млн гривень. Відповідно ми говоримо про те, що у нас є зростання експорту, продовжується зростання експорту на 20,9% і загалом наш експорт склав 35 млрд 183 млн доларів”, - сказала Микольська.

Водночас вона підкреслила, що наразі дійсно торговельне сальдо продовжує бути негативним, але наголосила, що “критичної ситуації” у тому немає.

Так, за її словами, це пов’язано з тим, що притік інвестицій в Україну збільшується, а коли відбуваються інвестиційні процеси, як правило, зростає імпорт, що також пов’язано з імпортом в Україну обладнання і сировини для подальшого виробництва в Україні товарів для внутрішнього ринку і на експорт.

Читайте також: Мінекономіки вперше за 27 років розробило експортну стратегію - Кубів

Крім того, негативний показник торговельного сальдо вона пов’язує з тим, що при зростанні українського експорту також відбувається зростання імпорту.

Разом з тим, Микольська наголосила, що за період 2012-2016 років Україна втратила 31,4 млрд доларів США українського експорту, проте вже за 10 місяців цього року вдалося “компенсувати” 6,1 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-