У Нафтогазі сказали, коли віддадуть управління ГТС

У Нафтогазі сказали, коли віддадуть управління ГТС

Укрінформ
"Нафтогаз" передасть структуру "Оператора ГТС", в яку була виділена функція транспортування газу, "Магістральним газопроводам України" після того, як ця компанія стане юрособою і виконає низку умов. 

Про це сказав на прес-конференції комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко, повідомляє 112.ua.

"Я б не говорив, що є конфлікт. Я б сказав, що є певне непорозуміння. "Оператор ГТС" не є альтернативою МГУ. Ця компанія повинна бути створена, вона ще не створена", - сказав Вітренко.

Також, за його словами, Мінпаливенерговугілля, в управлінні якого перебуватиме МГУ, повинно сформувати наглядову раду компанії, найняти менеджмент, крім того, передати свої конфліктні активи за постачання газу та електроенергії іншим міністерствам, також внести зміни до закону "Про Кабмін".

"Там цілий список, коли все це буде зроблено, Нафтогаз і Укртрансгаз зможуть передати "Оператор ГТС" в МГУ", - сказав Вітренко, зазначивши, що зараз структура є філією Укртрансгазу.

Читайте також: Гройсман очікує нарощування видобутку газу в Україні і відмови від імпорту

Як відомо, на вимогу МВФ і секретаріату європейського енергоспівтовариства Нафтогаз повинен провести анбандлінг, виділивши зі своєї структури функцію транспортування газу в окрему структуру. Мінпаливенерговугілля наполягає на тому, що ГТС повинна бути передана в держкомпанію "Магістральні газопроводи України", якою буде керувати міністерство. Водночас НАК "Нафтогаз України", який володіє 100% акцій ПАТ "Укртрансгаз", повідомив про проведення внутрішньої реорганізації компанії і створення в структурі філії "Оператор ГТС України". 

Створення філії "Оператор ГТС України" віце-прем'єр міністр України Володимир Кістіон назвав "саботажем".

Раніше заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів заявив, що створення в структурі Укртрансгазу нової філії "Оператор ГТС України" може затягнути процес анбандлінгу на 2-2,5 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-