Уряд підтримав законопроекти щодо стабільного фінансування розвитку регіонів

Уряд підтримав законопроекти щодо стабільного фінансування розвитку регіонів

Укрінформ
Кабінет міністрів підтримав розробені Мінрегіоном законопроекти, які дозволять підвищити конкурентоспроможність регіонів, спростити процедури доступу до ресурсів ДФРР.

Так прокоментував  віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко погодження проектів законів «Про внесення змін до Закону «Про засади державної регіональної політики» і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування регіонального розвитку», повідомляє Урядовий портал.

«Перший документ передбачає надання КМУ повноважень визначати пріоритети фінансування програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, а також пропорцій спрямування коштів Фонду. Також документ уточнює повноваження щодо забезпечення органами державної влади у регіонах конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку», - пояснив Зубко.

На його думку, реалізація законопроекту дасть змогу забезпечити стабільне та доступне фінансування проектів.

За словами урядовця, другий законопроект передбачає, що пріоритети фінансування відповідних програм і проектів визначаються урядом на термін до трьох років. Зубко наголосив, що кошти ДФРР використовуватимуться, зокрема, на фінансування проектів, спрямованих на зменшення міжрегіональних соціально-економічних диспропорцій.

«Документ передбачає, що розподіл додаткових 20% коштів ДФРР має поширюватися не лише на регіони, у яких показник валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу менше 75% від середнього по Україні, а й на депресивні території інших регіонів», - підкреслив Зубко.

Читайте також: Зубко: Цьогоріч місцеві бюджети зросли на 30 мільярдів - не вистачає проектів

Він відзначив важливість передбаченої у проекті новації щодо гармонізації термінів проведення в регіонах конкурсного відбору та подання Мінрегіону відповідних пропозицій з бюджетним процесом.

За словами Зубка, у проекті передбачено формування ДФРР у розмірі 10% податку на прибуток підприємств на спеціальному фонді державного бюджету. «Це забезпечить стабільне та гарантоване формування ДФРР, дозволить зберігати невикористані до кінця року кошти для подальшого використання в наступному році», - зазначив він.

На переконання урядовця, ці законопроекти мають схвалюватись у Верховній Раді одночасно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-