Списані німецькі поїзди можуть надійти в Україну в першій половині 2018-го - Омелян

Списані німецькі поїзди можуть надійти в Україну в першій половині 2018-го - Омелян

Укрінформ
Реалізація проекту передачі Україні німецьких списаних вагонів для приміського сполучення передбачається у першій половині 2018 року.

Про це під час спілкування з журналістами заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся, що ми завершимо документальну роботу одразу після свят, тобто, це - підписання угод про конфіденційність, передача технічної документації для повноцінного її опрацювання Укрзалізницею, і тоді десь у першому півріччі наступного року ми зможемо запустити цей проект, якщо він буде економічно обгрунтований", - заявив урядовець.

Омелян зауважив, що, на його думку, проект є економічно обгрунтований. "Він має не тільки бізнес-складову, абсолютно ефективну для Укрзалізниці, але й соціально-економічну для держави: це мільйони українців, які щороку їздять українськими потягами, які є конструкціями 50-х років, де часто вікна чи двері відстутні", - наголосив міністр.

Читайте також: Омелян розказав, коли в Україні почнуть будувати платні дороги

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Омелян анонсував придбання німецьких списаних вагонів для приміського сполучення. Пізніше він заявив, що вживаний німецький рухомий склад для ПАТ "Українська залізниця" вдасться отримати безоплатно.

У жовтні стало відомо, що німецький Deutsche Bahn готовий розглянути можливість передачі Україні за залишковою вартістю 100 ненових регіональних дизель-поїздів з кондиціонерами і вакуумними туалетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-