Омелян - про російські потяги: Пустили в обхід і слава Богу

Омелян - про російські потяги: Пустили в обхід і слава Богу

Укрінформ
Пуск російських потягів дальнього прямування в обхід України - це зниження терористичної загрози і мінімум збитків для "Укрзалізниці".

Про це в коментарі журналістам 15 грудня заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми говоримо про ділянку Журавка-Міллерове. Насправді це зниження терористичної загрози і мінімум збитків для "Укрзалізниці". Це стосується виключно потягів пасажирського і вантажного сполучення, які рухаються на південь Росії. Те, що вони їх пустили в обхід - слава Богу. У нас з РФ суттєва зміна транзитних потоків і якщо ми раніше говорили про транзит Схід-Захід, то тепер ми говоримо про транзит Південь-Захід і Південь-Північ, це наш пріоритет", - заявив міністр.

Читайте також: Росія оголосила про запуск усіх своїх потягів в обхід України

Як повідомлялося, директор з питань перевезень Російських залізниць (РЖД) Дмитро Пєгов раніше заявив, що потяги РФ дальнього прямування з 11 грудня повністю переводять на новий залізничний обхід України. "Перехід триватиме саме добу - з 10 до 11 грудня. Коли здійсниться перехід, то вже пасажирські потяги там (на старій ділянці по території України - ред.) курсувати не будуть", - зазначив Пєгов.

Залізничне сполучення в обхід України запущено по ділянці Журавка-Міллерове. Йдеться про внутрішні потяги, які прямують у бік Ростова. Раніше вони мали двічі перетинати кордон України на території Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-