В Україні 3 мільйони громадян отримують пенсію, нижчу від середньої - Рева

В Україні 3 мільйони громадян отримують пенсію, нижчу від середньої - Рева

Укрінформ
В Україні 3 мільйони громадян отримують пенсію, нижчу від середньої, бо колись отримували низькі зарплати.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства.

«Сьогодні 3 мільйони громадян, з яких 2,5 мільйони жінок і 500 тисяч чоловіків, мають повний страховий стаж, але через свої низькі зарплати отримують пенсію нижче середньої. Тому на наступному етапі пенсійної реформи уряд це врахує і несправедливість для трьох мільйонів пенсіонерів буде виправлено», - сказав Рева.

Читайте також: В Укрзалізниці розповіли, як підніматимуть зарплати працівникам

Він звернув увагу на проблему, коли деякі пенсіонери після виходу на пенсію та продовжуючи працювати погоджуються на пропозицію роботодавців щодо зменшення рівня заробітної плати, оскільки пенсія компенсує втрати, але після закінчення трудової діяльності та перерахунку пенсії можуть отримувати менший коефіцієнт заробітної плати, навіть зі збільшенням вислуги років.

«Таке заниження вартості робочої сили роботодавцями потім негативно позначається на працівниках при нарахуванні пенсій. Тому сьогодні розглядається варіант щодо фіксації коефіцієнту заробітку на момент призначення пенсії та його перегляду тільки за умови отримання більшої зарплати після цього. Сьогодні збираються такі пропозиції для подальшого внесення коректив у систему пенсійного забезпечення, які усунуть всі виявлені недоліки», - пояснив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-