В Укрзалізниці розповіли, як підніматимуть зарплати працівникам

В Укрзалізниці розповіли, як підніматимуть зарплати працівникам

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" переходить до поетапного підвищення окладів працівникам, нове Положення про оплату праці в галузі уже схвалено профспілкою, однак залишаються неузгодженими питання щодо окремих категорій професій.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

"ПАТ «Укрзалізниця» заявляє про перехід до поетапної реалізації схваленого сьогодні профспілкою Положення про оплату праці. Так, на першому етапі вводяться в дію додатки 1,41-43, у тому числі для робітників локомотивних бригад, машиністів-інструкторів локомотивних бригад, машиністів-інструкторів бригад спеціального самохідного рухомого складу, інструкторів кранових бригад. Реалізація другого етапу стосовно решти професій регіональних філій та філій ПАТ «Укрзалізниця», відкладається до моменту припинення будь-яких акцій протесту", - йдеться у повідомленні.

В Укрзалізниці зазначили, що компанія перебуває на етапі докорінного реформування, однак система оплати праці в галузі залишилася донедавна незмінною, притаманною старій моделі управління, і це не дозволяло оперативно та належним чином коригувати розміри ставок та посадових окладів. "Тому метою керівництва компанії є запровадження сучасного, прозорого, справедливого механізму оплати праці залізничників", - підкреслили в прес-службі.

Читайте також: Укрзалізниця тимчасово зупинила повернення квитків через інтернет

За їх інформацією, з 2011 по 2015 роки заробітна плата працівників галузі збільшилася лише на 45,63%, а у період з 2016 року вона була підвищена на 56,25%. Чергове підвищення заробітної плати очікується у межах 17 – 30%, залежно від професії та посади. "Таким чином, найближчим часом зростання заробітної плати за останні півтора роки склало б майже 100%. Ця робота сьогодні перебуває на завершальному етапі", - наголосили в компанії.

Понад рік тривало узгодження та вдосконалення нового положення про оплату праці в галузі, і у четвер, 14 грудня, Рада профспілки залізничників і транспортних будівельників його погодила.

Однак, як повідомили в прес-службі Укрзалізниці, останніми днями у переговорний процес включились "деструктивні сили, котрі мають на меті зірвати домовленості" про збільшення заробітних плат працівникам галузі. "Окремі представники профспілок діють за принципом «чим гірше, тим краще», з надуманих причин провокують збурення та вводять в оману трудовий колектив", - зазначили в компанії.

У зв'язку з цим Укрзалізниця заявляє, що відкидає мову ультиматумів та шантажу, готова дослухатися до всіх думок і йти на компроміси у спірних питаннях, але компанія не прийме ситуацію, "коли псевдоборотьбою за інтереси та благополуччя залізничників маскуються групи впливу, що прагнуть реваншу та повернення до старих схем". "Будь-які переговори і домовленості неможливі в умовах вуличного тиску. Провокація та PR окремих осіб – не можуть бути основою конструктивної співпраці", - наголосили в Укрзалізниці.

Саме тому компанія реалізовуватиме Положення про оплату праці поетапно, в тих частинах, де немає спірних питань. Реалізація другого етапу можлива лише після того, як за столом переговорів будуть вирішені усі суперечливі моменти, заявили в Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-