Нафта дорожчає на тлі зниження запасів у США

Нафта дорожчає на тлі зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту збільшилися у четвер, 14 грудня 2017 року, оскільки запаси чорного золота в США знижувалися четвертий тиждень поспіль, проте нарощування видобування обмежило зростання котирувань.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

До 9.43 МСК нафта сорту Brent торгувалася по $62, 81, на 0,12 відсотка вище за попереднє закриття.

Ф'ючерси на північноамериканський сорт WTI до цього часу торгувалися по $56, 71, на 0,37 відсотка вище за попереднє закриття.

Запаси нафти в США знизилися на 5,1 мільйона барелів на тижні по 8 грудня, скорочуючись четвертий тиждень поспіль, до 442,99 мільйона барелів, найнижчої позначки з жовтня 2015 року.

Призупинення роботи одного з найважливіших нафтопроводів у Північному морі, Forties Pipeline System, яке може затягнутися на кілька тижнів, підтримує зростання нафтового ринку.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщини коштує від 26,59 до 29,99 гривень

Видобуток нафти в США збільшився за підсумками восьмого тижня поспіль - на 73 тис. барелів на добу (б/д), до 9,780 млн б/д, встановивши новий рекорд згідно з щотижневими підрахунками. Темпи зростання продовжують посилюватися щотижня.

"Посилення зростання видобутку і потенціал збільшення постачань із США викликають побоювання. Ціни залишаються завищеними, незважаючи на зниження останнім часом. Ключовими темами у 2018 році будуть скорочення нафтовидобування ОПЕК і зростання видобутку в США", - вважає головний стратег CMC Markets Майкл Маккарті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-