Сбербанк Росії продав  українську

Сбербанк Росії продав українську "дочку"

Укрінформ
Група Сбербанк оголосила про закриття угоди з продажу ПАТ «ВіЕс Банк».  99,9230% у ПАТ «ВіЕс Банк» (Україна) продано Групі «ТАС». 

Про це повідомляється на сайті Сбербанку.

"Сбербанк Європа (Sberbank Europe AG),  дочірня компанія Групи Сбербанк, завершив угоду з продажу частки у розмірі 99,9230% у ПАТ «ВіЕс Банк» (Україна) Групі «ТАС». Угода була схвалена Антимонопольним комітетом України, Національним банком України, а також Європейським центральним банком. Сбербанк здійснює цю угоду у рамках реалізації стратегії щодо виходу з банківського ринку України", - говориться в повідомленні.

Зазначається, що угода нематеріально вплине на фінансові показники Групи Сбербанк.

Як відомо, засновником і основним акціонером Групи «ТАС» і її управитель компанії є Сергій Тігіпко.

ПАТ Сбербанк - найбільший банк у Росії.  На частку Сбербанку припадає близько третини активів усього російського банківського сектору. Сбербанк є ключовим кредитором для національної економіки і займає найбільшу частку на ринку вкладів. Засновником і основним акціонером ПАТ Сбербанк є Центральний банк Російської Федерації, що володіє 50% статутного капіталу плюс одна голосуюча акція. Іншими 50% акцій банку володіють російські та міжнародні інвестори. 

Читайте також: У Херсоні підірвали банкомат російського "Сбербанку"

ПАТ «ВіЕс Банк» (Україна) є прибутковим банком з високим рівнем капіталізації. Активи «ВіЕс Банку» становлять 121 млн євро станом на 30 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-