Порошенко повідомив про угоду з ЄІБ та ЄБРР щодо розширення Харківського метро

Порошенко повідомив про угоду з ЄІБ та ЄБРР щодо розширення Харківського метро

Укрінформ
Україна підписала угоду щодо розширення Харківського метрополітену з Європейським банком реконструкції і розвитку та з Європейським інвестиційним банком.

Про це написав Президент Петро Порошенко у Facebook. 

“Сьогодні завершилися успішні переговори з керівництвом ЄБРР та ЄІБ щодо великого інфраструктурного проекту, у результаті яких ми підписали Угоду щодо розширення Харківського метрополітену”, - зазначив Глава держави.

За його словами, угода, зокрема, передбачає закупівлю 85 вагонів метро.

Крім того, Порошенко зауважив, що нова ділянка метро будуватиметься в напрямку аеропорту і стане додатковим поштовхом для розвитку авіаційного хаба Харкова.

Президент переконаний, що фінансування від ЄБРР та ЄІБ є символом підтримки Європейським Союзом реформ, які відбуваються в Україні, і ця підтримка, за його словами, є надзвичайно вагомою, рішучою, постійною і знаковою.

У прес-службі Глави держави уточнили, що для будівництва Харківської підземки буде виділено довгострокові, низьковідсоткові кредити в 160 млн євро від ЄБРР та 160 млн євро від ЄІБ. Крім того, місцевий бюджет виділяє на цей проект 320 млн гривень.

Читайте також: Нафтогаз закупив 1,8 мільярда кубів газу за кошти кредиту ЄБРР

У свою чергу, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж розповів, що зазначений проект є «найбільшим, який підписується цього року в Україні».

Водночас директор кредитних операцій ЄІБ в країнах Східної Європи Ліонель Рапай наголосив, що «реалізація цього проекту суттєво допоможе розв’язати транспортну проблему другого за розмірами міста в Україні завдяки розширенню можливостей Харківського метрополітену».

Він підкреслив, що використання екологічно чистого виду транспорту є також і внеском Європи у виконання своїх міжнародних зобов’язань щодо протидії глобальним кліматичним змінам відповідно до Паризької кліматичної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-