Укрзалізниця вперше кошти від індексації тарифів спрямувала на капвидатки - Кравцов

Укрзалізниця вперше кошти від індексації тарифів спрямувала на капвидатки - Кравцов

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" вперше у своїй історії спрямувала кошти від індексації тарифів на інвестиційну діяльність товариства.

Про це розповів у п'ятницю в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії. 

"Сьогодні, 8 грудня, вперше в історії Укрзалізниці, кошти від індексації тарифів з окремого рахунку пішли на наші capex (капітальні видатки - ред.). Це майже 70 млн грн. Заплатили за 25 піввагонів Попаснянського ВРЗ, модернізацію та капремонт локомотивів, матеріали верхньої будови колії та інше», – сказав Кравцов.

Загалом з першого дня індексації тарифів на інвестрахунок Укрзалізниці надійшло 728,4 млн грн.

Читайте також: В Укрзалізниці вивчили досвід Білорусі з оновлення рухомого складу

За словами керівника Укрзалізниці, збільшення обсягу капітальних інвестицій свідчить про стабільну фінансово-економічну ситуацію у компанії, що дозволяє оновлювати основні засоби. 

"За 11 місяців ми освоїли майже 8 млрд грн капінвестицій – це більше, ніж за весь минулий рік. Загалом у 2017-му очікуємо, що капінвестиції становитимуть 10,8 млрд грн. На наступний рік плани наших капвкладень значно більші: кошти спрямуємо на початок реалізації проектів з електрифікації ключових напрямків, закінчення робіт в Бескидському тунелі та відкриття його для руху, оновлення вантажних вагонів та локомотивів, пасажирських вагонів, приміських поїздів. Продовжимо співпрацю зі світовими виробниками та міжнародними фінансовими організаціями", – підкреслив Кравцов.

Як повідомляв Укрінформ, індексація тарифів на вантажні перевезення на 15 % почала діяти 31 жовтня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-