Уряд схвалив проект бюджету до другого читання

Уряд схвалив проект бюджету до другого читання

Укрінформ
Уряд схвалив проект державного бюджету на 2018 рік для розгляду Верховною Радою у другому читанні.

Відповідне рішення Кабмін прийняв на засіданні у п'ятницю, 1 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо, що проект бюджету на 2018 рік буде розглянутий 7 грудня. Це абсолютно прийнятна дата, коли все підготовлено для прийняття і законів, і самого бюджету. За наступні три тижні, до завершення календарного року, міністерства напрацюють усю нормативно-правову базу, щоб системно увійти у 2018 рік", - сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він наголосив, що програми з розвитку країни мають розпочинатися у 2018 році якмога раніше.

Читайте також: У Кабміні прогнозують 2,2% зниження інфляції у наступному році

"Ми провели достатньо якісну дискусію всередині парламенту, з лідерами фракцій, комітетами. Але важливо вчасно приймати рішення. Необхідно абсолютно прагматично впроваджувати рішення, що дають прогнозованість та передбачуваність для розвитку країни. Цей бюджет - бюджет колективної праці. Це бюджет чітких пріоритетів та людських потреб", - зазначив Гройсман.

Він ще раз підкреслив, що за умови ухвалення необхідних економічних законів зростання економіки в Україні буде пришвидшене.

"Я вірю, що 2018 рік буде роком серйозного економічного зростання. Вчасно прийнятий бюджет - запорука стабільності та розвитку", - додав Прем'єр-міністр.

Як повідомляється на Урядовому порталі, Кабмін прийняв рішення про передачу доопрацьованого проекту бюджету-2018 до Верховної Ради для розгляду в другому читанні.

“За результатами обговорення уряд ухвалив одностайне рішення про передачу проекту держбюджету до парламенту”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 14 листопада схвалила бюджет-2018 у першому читанні.

Передбачається, що доходи загального фонду зведеного бюджету вперше перевищать 1 трильйон гривень та досягнуть 1 трильйона 30 мільярдів гривень при зростанні ВВП на рівні 3% та 7% інфляції. Дефіцит проекту держбюджету-2018 бюджету становить 2,4%.

Крім того, відповідно до документа, курс долара у 2018 році може сягнути 30 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-