Рішення Євросоюзу про

Рішення Євросоюзу про "вишеньку на торті" Порошенко очікує вже сьогодні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко очікує у п'ятницю комюніке з боку Європейського Союзу про нову програму макрофінансової допомоги для України на 2018-2019 роках.

Про це він заявив під час Форуму бізнес-асоціацій у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу підкреслити, що під час мого візиту до Брюсселя минулого тижня, а це візит на саміт "Східного партнерства", під час зустрічі з головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером ми домовилися про виділення нової макрофінансової допомоги для України протягом найближчих 2 років. Сьогодні я чекаю відповідне комюніке з боку ЄС", - зазначив Порошенко.

За його словами, очікується, що це буде сума приблизно 1,8 млрд євро.

"Незважаючи на труднощі ЄС, це повинно бути символом підтримки реформ, символом підтримки України, який для нас є надзвичайно важливим", - сказав Президент.

Читайте також: Гройсман розказав, що принесе Україні весна реформ

Як повідомлялося, під час брифінгу у Брюсселі за результатами саміту "Східного партнерства" Порошенко назвав прогнозовану макрофінасову допомогу для України на 2018-2019 роки від Єврокомісії "вишенькою на торті".

"Вишенька на торті - домовились про те, що наступного тижня Єврокомісія випустить комюніке про дуже амбітний проект макрофінансової допомоги на 2018-2019 роки. Три транші, такий самий обсяг, починаємо працювати прямо з січня", - заявив тоді президент.

Він також додав, що на переговорах, де брали участь голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, Єврокомісар Йоганнес Ган, домовились, про опрацювання так званого "плану Маршалла" для України та "концентрацію всіх ресурсів, які має Євросоюз, в єдиний документ – Дорожню карту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-