Виробник зерна отримує додаткові гроші через програму заставних закупівель ДПЗКУ

Виробник зерна отримує додаткові гроші через програму заставних закупівель ДПЗКУ

Укрінформ
ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" у грудні продовжує проводити програму закупівель зерна за подвійними складськими свідоцтвами. 

Про це повідомляє прес-служба держкорпорації з посиланням на в.о. голови правління ДПЗКУ Дмитра Гавриша. 

«У ДПЗКУ наразі діє програма закупівель зерна за подвійними складськими свідоцтвами. Такий вид закупівель є взаємовигідним як для корпорації, так і для постачальників зерна особливо в осінньо-зимовий період, коли традиційно зростають закупівельні ціни на зерно», - наголосив Гавриш.

За його словами, фінансування за заставними закупівлями здійснюється під фактично зібране зерно, яке зберігається на одній із філій ДПЗКУ. Це один з видів закупівель із здійсненням авансових платежів за зерно.

Читайте також: Державна продовольчо-зернова корпорація вийшла на ринки Катару та Литви

Після укладання договору поставки та оформлення подвійного складського свідоцтва, корпорація сплачує постачальнику 70% від діючої закупівельної ціни. Договір діє 90 календарних днів, протягом яких ціна зростає і сільгоспвиробник може зафіксувати найбільш привабливу ціну, яка буде діяти цей проміжок часу та остаточно переоформити зерно на ДПЗКУ. Після цього сільгоспвиробник отримає доплату з розрахунку такої ціни і відповідно отримає додатковий прибуток.

Як повідомляв Укрінформ, для учасників даної програми діє пільгова ставка на зберігання заставної партії зерна на відповідній філії ДПЗКУ, яка становить 0,60 грн за 1 тонно-день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-