У Греції знайшли приховані від податків 500 мільярдів євро

У Греції знайшли приховані від податків 500 мільярдів євро

Укрінформ
Розроблена міністерством фінансів Греції нова інформаційна система виявила приховані від податків 500 мільярдів євро за період з 2002 по 2014 рік.  

Про це заявив офіційний представник уряду Дімітріс Тзанакопулос журналістам, зазначивши, що саме ухилення від податків стало однією з причин глибокої фінансової кризи в Греції, повідомляє RIA.

"Ці дані були отримані саме на основі нової системи, розробленої міністерством фінансів протягом терміну дії нашого уряду. Ця інформаційна система порівнює податкові декларації з банківськими депозитами, і в результаті були зроблені конкретні висновки. Таким чином, у нас є ознаки ухилення від сплати податків більш ніж на 500 мільярдів євро в період з 2002 по 2014 рік", — заявив Тзанакопулос.

"Це може здатися величезною цифрою — 500 мільярдів євро, але якщо ви розділите її на роки, про які ми говоримо, і порівняєте з ВВП, то побачите, що це близько 20% валового внутрішнього продукту (ВВП) за цей період. Так що ми говоримо про одну з основних причин, які привели нас в кризу", — заявив офіційний представник кабінету.

Читайте також: Данилюк каже, що податковими перевірками хочуть попсувати його репутацію

За його словами, не випадково в період з 1996 по 2010 рік Греція була середньою по Євросоюзу з точки зору витрат, але постійно була нижче середнього по ЄС з точки зору податкових надходжень.

"І саме з цієї причини в грецькій економіці був постійний дефіцит, саме тому ми не змогли скоротити з 1996 року до 2010 року наш борг у відсотковому відношенні до ВВП. Незважаючи на зростання валового внутрішнього продукту, борг уряду Греції залишався постійним у відсотках. Це означало, що він зростає в абсолютній кількості. І причина у тривалому відставанні в податкових надходженнях", — сказав Тзанакопулос.

Він назвав головною політичною метою уряду виправити структурні слабкості, які протягом більше 40 років обтяжували грецьку економіку.

Тзанакопулос заявив, що грецький уряд готує заходи з поліпшення роботи механізму збору податків і податкової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-