Бойовики “віджимають” один із найбільших в Україні меткомбінатів

Бойовики “віджимають” один із найбільших в Україні меткомбінатів

Укрінформ
Корпорація «Індустріальна Спілка Донбасу» (ІСД) заявила про ризик втрати контролю над своїми виробничими активами, які розташовані в Луганській області.

Про це йдеться у листі генерального директора корпорації Олега Мкртчана, повідомляє “Громадське”.

Зокрема, за сприяння представників незаконних збройних формувань, здійснюються грубі спроби втручання в діяльність ПАТ «Алчевський металургійний комбінат», ПАТ «Алчевський коксохімічний завод» і ПАТ «Екоенергія».

Юридично «Алчевський металургійний комбінат», коксохім та Екоенергія зареєстровані у Сєверодонецьку на Луганщині.

Читайте також: Для запуску Дніпровського меткомбінату потрібно $150 мільйонів - гендиректор

Мкртчан акцентував, що майнові права заставодержателів на значні частини промислових майнових комплексів наших підприємств мають Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Європейський банк реконструкцій і розвитку (EBRD), а також ціла група міжнародних банків і фінансових інститутів, які фінансували розвиток різних елементів Алчевського промислового комплексу.

«Примусова «націоналізація», «зовнішнє управління» або будь-які інші форми незаконного втручання в діяльність підприємств буде кричущим порушенням не тільки права власності підприємств Групи «ІСД», а й майнових прав міжнародних кредиторів», — зазначається в листі.

Раніше повідомлялося, що ці активи були «націоналізовані» бойовиками «ЛНР». Це були останні великі промислові активи, контроль над якими зберегли українські власники.

"У разі повної втрати ефективного управлінського контролю над виробничими активами корпорація "ІСД", а також менеджмент ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ПАТ "Алчевський коксохімічний завод" та ПАТ "Екоенергія" не зможуть забезпечити подальшу діяльність виробничих активів, які перебувають в Алчевську, відповідно до законодавства України", - йдеться в заяві Мкртчана.

Власниками корпорації ІСД є бізнесмени Сергій Тарута, Олег Мкртчан (по 25% мінус 1 акція) та група інвесторів (50% + 2 акції), яких фінансував ВЭБ (Росія). Народний депутат Сергій Тарута заявляє, що його частка в корпорації арештована рішенням російських судів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-