СБУ більше

СБУ більше "не веде" економічні злочини

Укрінформ
Концепція реформування Служби безпеки наразі проходить останні погодження, зокрема в РНБО та АПУ, а також з іноземними партнерами. Водночас, вже зараз Служба практично не займається документуванням економічних злочинів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Сергій Конохов в рамках участі в міжнародному круглому столі  у Києві "Роль та місце спеціальних служб у захисті об’єктів критичної інфраструктури".

"Наразі виробляється концепція реформування Служби безпеки. Точніше, вона вже вироблена і погоджується у профільних відомствах, в РНБО, Адміністрації Президента, проходить низку консультацій з іноземними партнерами", - сказав Конохов, коментуючи  процес реформування спецслужби.

За його словами, концепцією передбачено, зокрема,  зміни у сферах кібернетичної безпеки та захисту критичної інфраструктури, позбавлення функціоналу щодо економічних злочинів.

"По суті, документування економічних злочинів Служба вже не проводить, а займається  захистом критичної інфраструктури. Економічними злочинами займаємося лише в розрізі захисту об’єктів критичної інфраструктури. Служба вже не відшукує якісь розкрадання тощо. Інша справа, якщо це - відкрите кримінальне провадження і потрібно його дорозслідувати, чи кримінальне провадження передано в СБУ за вказівкою прокуратури тому, що визначено таку підслідність", - заявив він.

Читайте також: Полторак погодив з радниками країн НАТО подальшу реформу Міноборони

За словами керівника управління СБУ, зміна функціоналу Служби зараз здійснюється "швидше, ніж законодавець намагається закріпити нам завдання": "Змінюються завдання, переорієнтовуються сили та засоби, і це йде по усіх підрозділах. В умовах гібридної війни, військової агресії, в умовах диверсійних та терористичних проявів, зараз стоять вже нові завдання".

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-