Україна увійшла до двадцятки найкращих газових хабів Європи

Україна увійшла до двадцятки найкращих газових хабів Європи

Рейтинг
Укрінформ
Україна вперше увійшла в двадцятку кращих газових хабів Європи за рейтингом Європейської федерації енергетичних трейдерів (EFET), посівши 18 місце.

Про це повідомляє Департамент із корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

EFET вперше включила Україну до щорічного огляду газових хабів. У рейтингу асоціації Україна отримала 3,5 бала і поступилась таким ліквідним хабам як NBP, TTF, NCG, але випередила Болгарію та Румунію, які розпочали процес лібералізації газового ринку значно раніше за нашу країну.

"Для покращення позицій в рейтингу EFET Україна має встановити тарифи на внутрішніх точках входу/виходу з ГТС, запровадити щоденне балансування з урегулюванням небалансів та почати використовувати короткострокові стандартизовані продукти на торговельній платформі у межах щоденного балансування", - зазначили у Нафтогазі.

Читайте також: Україна стане міжнародним газовим хабом для європейських споживачів - Кістіон

Європейська федерація енергетичних трейдерів (EFET) створена з метою сприяння поліпшенню роботи європейських оптових енергоринків і залучення трейдерів у процес прийняття рішень. EFET об'єднує близько 100 компаній-трейдерів електроенергією і газом із 27 країн Європи.

Фото: fiorentini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-