Омелян очікує на інвестиції після приєднання України до європейської транспортної мережі

Омелян очікує на інвестиції після приєднання України до європейської транспортної мережі

Укрінформ
Приєднання України до європейської транспортної мережі TEN-T - потужний сигнал для інвесторів і міжнародних партнерів про те, що інфраструктура України розвивається і в неї можна вкладати кошти.

Таку думку висловив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, коментуючи результати cаміту “Східного партнерства”, повідомляє Мінінфраструктури.

«Україна включена до індикативних карт європейської транспортної мережі TEN-T. Це великий успіх і великий виклик. Це означає, що транспортна інфраструктура України має якомога швидше стати єдиним цілим із інфраструктурою ЄС і розвиватися у гармонійному поєднанні. Швидкість, якість, безпека мультимодальних перевезень мають відбуватися за європейськими стандартами. Для інвесторів і міжнародних партнерів - це потужний сигнал, що інфраструктура України розвивається, має європейське майбутнє і в неї можна і потрібно вкладати кошти», - заявив міністр.

Читайте також: Україна в 2018 році проходитиме аудит Міжнародної морської організації - Омелян

Як повідомлялося, 24 листопада Україна і Європейський Союз підписали документ "Взаєморозуміння високого рівня про поширення індикативних карт Європейської транспортної мережі TEN-T на Україну".

У напрямку території України проходять два коридори Транс’європейської транспортної мережі: коридор Рейн-Дунай проходить у сполученні через водні шляхи Майну та Дунаю, з важливим відгалуженням від Мюнхена до Праги, Жиліни, Кошице та до українського кордону; Середземноморський коридор, який пролягає від Піренейського півострова у напрямку Угорсько-Українського кордону.

До цього часу ці транспортні коридори закінчувалися на українському кордоні з країнами ЄС. Відтепер, як зазначають в міністерстві, коридор Рейн-Дунай і Середземноморський коридор включають територію України і відкривають великі перспективи широкомасштабної міжнародної співпраці з розвитку мультимодальних перевезень між Європою та Азією, а також закріплюють за Україною статус країни-транзитера.

Загальноєвропейська транспортна мережа TEN-T - це інфраструктурний проект Європейського Союзу, який передбачає створення до 2050 року нової транспортної системи на території ЄС, яка включить 94 порти, 38 аеропортів і близько 15 тис. км швидкісних залізниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-