Укрзалізниця ініціювала громадські слухання щодо Попаснянського ВРЗ - Кравцов

Укрзалізниця ініціювала громадські слухання щодо Попаснянського ВРЗ - Кравцов

Укрінформ
Перспективи і  подальший формат роботи Попаснянського вагоноремонтного заводу обговорили у п’ятницю учасники  експертного і громадського обговорення, ініціатором якого став в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

У заході взяли участь менеджмент і фахівці ПАТ «Укрзалізниця», народні депутати, представники заводу, громадськості та експерти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час зустрічі основною темою обговорення стали питання формату подальшої роботи заводу, оскільки 10 грудня цього року закінчується дія договору його 10-річної оренди. У 2007-му році він був укладений між регіональним відділенням Фонду держмайна України в Луганській області та ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод».

Читайте також: Мінекономіки: Укрзалізниця через ProZorro продаватиме і здаватиме в оренду майно

За словами Кравцова, Укрзалізниця зацікавлена в тому, щоб завод продуктивно працював, забезпечував робочі місця та надходження до бюджету.

«Необхідне розуміння, які обсяги робіт на наступний рік виконуватиме підприємство, з нашого боку є підтримка очікувань трудового колективу, але умови оренди мають бути актуалізовані. Розуміючи складність ведення діяльності на Луганщині поблизу лінії розмежування, ми зацікавлені у ефективному використанні потужностей заводу. Саме тому ми зібрались, щоб спільно вирішити, у якому форматі «Попаснянському вагоноремонтному заводу» працювати надалі», - зазначив керівник Укрзалізниці.

Працівники заводу вважають діяльність підприємства позитивним досвідом приватно-державного партнерства та ініціюють продовження договору оренди. Серед позитивних аспектів вони назвали інвестування у обладнання, сприяння розвитку економіки регіону, забезпечення працівників роботою.

Кравцов запропонував також учасникам наради найближчим часом провести зустріч з представниками Фонду державного майна України та вислухати їхню позицію у цьому питанні. «Ми маємо чітко розуміти, що Укрзалізниця отримає у разі продовження оренди. Адже і для нашого виробничого та технологічного процесу цей завод становить інтерес. Зокрема, там є унікальний прес для виготовлення кришки люку і ми б пропонували розглянути можливість його спільного використання. Наша позиція відкрита, тому всі питання щодо оренди заводу готові обговорювати публічно та брати до уваги інтереси всіх зацікавлених сторін», - резюмував керівник Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-