Коболєв каже, що у Нафтогазу немає конфлікту з урядом

Коболєв каже, що у Нафтогазу немає конфлікту з урядом

Укрінформ
Уряд і НАК "Нафтогаз України" мають спільну мету, яка полягає у створенні ринку газу, тому вони завжди знайдуть спільну мову. 

Таку думку висловив голова правління НАК Андрій Коболєв у ефірі телеканалу "Прямий", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я не думаю, що у нас є конфлікт персональний чи щось, що вимагає емоційних оцінок. Наш бізнес не передбачає емоцій. Треба оперувати цифрами та фактами. Я впевнений, що у нас з урядом є одна мета - створення повноцінного ринку газу, тому ми завжди зможемо знайти спільну мову", - сказав Коболєв. 

За його словами, на ринку газу для населення та виробництва тепла наразі діють певні обмеження, викликані регулюванням ціни та нездатністю учасників ринку (теплокомуненерго) розраховуватися. 

Читайте також: Коболєв тішиться, що від газу відмовляються цілі міста

"Ці компанії заборгували Нафтогазу більше 20 млрд грн. Жодна приватна компанія співпрацювати з ними не хоче", - зазначив Коболєв. 

Що ж стосується населення, то паливо йому постачає не Нафтогаз, а так звані газзбути. "У кожному окремому регіоні ці компанії є монополістами. Нафтогаз хоче вийти на прямі поставки газу для населення, ми почали з Кіровоградської області. Це поки важко просувається", - зазначив Коболєв. 

Водночас, за його словами, ринок постачання газу для великих промислових споживачів було лібералізовано. 

"Тобто, не соціальна сфера. На цьому ринку уже працює більше п'яти великих міжнародних компаній. Це французька Еngie, німецька Trail Stone... Вони успішно конкурують, торгують газом. Ми як Нафтогаз займаємо певну частку ринку, конкуруючи з ними", - зазначив голова правління НАК.

На засіданні уряду 22 листопада Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що реформа НАК "Нафтогаз України" розпочалася ще у 2014 році, але прогресу до сьогодні немає. Зокрема, досі не відбулося розділення функцій видобування, транспортування та продажу газу безпосередньо у Нафтогазі.

Як відомо, 3 листопада НАК "Нафтогаз України" звернувся до Антимонопольного комітету з проханням провести дослідження ринку газу, яке зможе підтвердити або спростувати висновки аналізу компанії щодо того, що вона вже не займає монопольного становища на ринку газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-