Інформація про кредити бізнесу стане загальнодоступною - рішення НБУ

Інформація про кредити бізнесу стане загальнодоступною - рішення НБУ

Укрінформ
Національний банк розпочинає щомісячне оприлюднення статистичних даних щодо кредитів, наданих банками великим, малим та середнім підприємствам, та процентних ставок за такими кредитами.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«У відповідь на значний попит з боку експертів та учасників ринку Національний банк України розпочинає щомісячне оприлюднення статистичних даних щодо кредитів, наданих банками великим, малим та середнім підприємствам (далі - МСП), та процентних ставок за такими кредитами», - йдеться в повідомленні.

Перші дані за жовтень 2017 року опубліковано в підрозділі "Грошово-кредитна та фінансова статистика" розділу "Статистика" офіційного Інтернет-представництва НБУ (файли Кредити, надані депозитними корпораціями (крім Національного банку України), процентні ставки за кредитами та депозитами). Зокрема, ці файли містять нові дані про: кредити, надані великим, середнім, малим та мікро- підприємствам - юридичним особам, за видами валют (національна/іноземна валюта), кредити, надані великим, середнім, малим та мікро- підприємствам - юридичним особам, за строками погашення (до 1 року/від 1 до 5 років/більше 5 років),  процентні ставки за новими кредитами, наданими великим, середнім, малим та мікро- підприємствам - юридичним особам, за видами валют (національна/іноземна валюта), кредити, надані фізичним особам-підприємцям, в залежності від розміру підприємництва за видами валют (національна/іноземна валюта). Також, про кредити, надані фізичним особам-підприємцям, в залежності від розміру підприємництва за строками погашення (до 1 року/від 1 до 5 років/більше 5 років),  процентні ставки за новими кредитами, наданими фізичним особам-підприємцям, в залежності від розміру підприємництва за видами валют (національна/іноземна валюта).

Читайте також: НБУ змінив "правила гри" на ринку переказів

Джерелом інформації про кредити та ставки за ними у розрізі розмірів підприємств є щомісячна статистична звітність банків. Збирання такої інформації від банків було започатковано в червні цього року після низки обговорень Національного банку з компаніями, які спеціалізуються на зборі та аналізі даних про діяльність МСП, окремими банками та Державною службою статистики України протягом 2016-2017 рр. Тестування якості отриманої інформації здійснювалось протягом чотирьох місяців, і на сьогодні якість інформації є достатньою для її публікації на регулярній основі. У подальшому методологія збирання статистичних даних про МСП буде удосконалюватися з урахуванням українських особливостей організації господарської діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-