Без монополії: З 1 січня на ринку теплопостачання з'являться нові компанії  - Зубко

Без монополії: З 1 січня на ринку теплопостачання з'являться нові компанії - Зубко

Укрінформ
Україні потрібно прибрати монополізм на ринку постачання тепла, а також здійснити монетизацію субсидій на рівні кінцевого споживача. Це дасть можливість зайти на ринок тепла іншим постачальникам. 

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на ІХ форумі "Відновлювальна енергетика та енергоефективна модернізація промисловості", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо розв'язати питання монополіста. З 1 січня набере чинності постанова, яка фактично прибирає з ланцюжка розрахунків між державою та постачальником Нафтогаз. Держава отримає можливість платити теплопостачальникам напряму, живими коштами. Це дає можливість іншим постачальникам зайти на ринок тепла", - сказав Зубко.

За його словами, наступного року можливо вдасться також перейти до монетизації субсидій на рівні кінцевого споживача.

"Цей крок дасть нам можливість, монетизувавши субсидії для домогосподарств, повернути частину субсидій як інвестиції в енергоефективність", - додав Зубко.

Читайте також: Споживання енергоресурсів в Україні можна скоротити на 50-60% - Зубко

Він також зазначив, що ринок модернізації житлового сектору оцінюється у 30 млрд дол., а модернізації комунальних підприємств - у 12 млрд дол.

"Наше завдання - зрозуміти, які кошти ми використовуємо неефективно і які кошти ми можемо повернути із щорічних витрат безпосередньо в інвестиції", - переконаний Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-