ДФС готова забезпечити бізнес касовими апаратами за рахунок сплачених податків

ДФС готова забезпечити бізнес касовими апаратами за рахунок сплачених податків

Укрінформ
Уряд розглядає ідею придбання касових апаратів для українських підприємців за рахунок сплачених податків.

Про це повідомляє прес-служба ДФС з посиланням на в.о. голови відомства Мирослава Продана.

"Урядом розглядається ідея придбання касових апаратів за рахунок сплачених податків, що автоматично знімає питання фінансового навантаження. Тобто держава фактично дарує підприємцю апарат, вартість якого потім компенсується з податків, які він сплачує", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, фахівці ДФС розробили бюджетну модель пристрою, що може використовуватися в якості реєстратора розрахункових операцій. Його вартість складатиме лише 700 грн.

"Фахівці ДФС розробили модель портативного пристрою, який сумісний з ноутбуком, смартфоном чи іншим гаджетом та може використовуватися як реєстратор розрахункових операцій. Достатньо буде лише встановити програми та мати підключення до Інтернету. Пристрій коштуватиме близько 700 гривень та не потребуватиме додаткового обслуговування. Один раз придбав – і всі твої операції автоматично потрапляють до нашого єдиного реєстру операцій», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рівні умови для бізнесу: Уряд схвалив обов'язковість «єдиного вікна» з 1 лютого 2018 року

Очільник ДФС наголосив, що реєстратори розрахункових операцій – це єдиний механізм з наведення ладу в системі державних фінансів.

«Без касових апаратів ми ніколи не переможемо контрабанду, оскільки роздрібні мережі не зможуть безконтрольно її використовувати та готівкою розраховуватися з контрабандистами. Доки в Україні можна продати цей товар за готівку без контролю, доти й стоятиме питання контрабанди. Якщо ніхто не купуватиме цей товар без супутніх документів, не буде й попиту», – наголосив Продан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-