Право експорту до ЄС одержала ще одна українська компанія - Держспоживслужба

Право експорту до ЄС одержала ще одна українська компанія - Держспоживслужба

Укрінформ
Право експорту до Європейського Союзу отримала ще одна українська компанія з виробництва риби та рибопродукції.

Про це Укрінформу повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

"Відтак до країн ЄС мають право експорту 289 українських підприємств, у тому числі 109 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів", - зазначили у профільному відомстві.

Це вже 24-та українська компанія з виробництва риби та рибопродукції, яка отримала право експортувати свою продукцію до країн ЄС.

До Євросоюзу також можуть експортувати 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-перова сировина, шкірсировина, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження.

Як повідомив 20 жовтня Президент Петро Порошенко, за 10 місяців поточного року український експорт до ЄС порівняно з попереднім роком зріс на 30%.

"Частка Європейського Союзу у зовнішній торгівлі України досягла майже 43%. Скоро 50% всього товарообігу України буде припадати саме на Європейський Союз", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Пан-Євро-Мед має запрацювати для України на початку 2018 року

У 2016 році право постачати свою продукцію на європейські ринки мали 277 українських підприємств. За даними Міністерства аграрної політики і продовольства, експорт української аграрної продукції за підсумками 2016 року зріс на 4,5% порівняно з 2015 роком і становив 15,5 млрд дол (42,5% всього експорту України). Головними продуктами експорту традиційно стали зернові культури, рослинна олія і насіння олійних культур, соя, цукор та м'ясо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-