Гройсман розкритикував Нафтогаз за затягування реформи

Гройсман розкритикував Нафтогаз за затягування реформи

Укрінформ
Реформа НАК "Нафтогаз України" розпочалася ще у 2014 році, але прогресу до сьогодні немає. 

Про це під час засідання уряду заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завдання - добувати український газ та постачати його для потреб як населення, так і теплокомуненерго і бізнесу. Наступна мета - експортувати газ: продавати його та отримувати в Україну валюту, створювати десятки тисяч робочих місць, забезпечити стабільну роботу транзитної системи", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що, враховуючи розміри покладів, Україна могла б розвідати власний газ, не укладати контракти з Росією, а добувати власні ресурси, забезпечити модернізацію видобувної галузі.

Читайте також: Цьогоріч Нафтогаз забезпечив 15% надходжень держбюджету

"Але це було комусь не вигідно. "Вигідно" було платити валюту Росії та роками працювати на російську економіку. Ми це зупинили. І сьогодні нам треба зробити повноцінний ринок. Де у нас міжнародні компанії? Час від часу вони з'являються, але дуже поволі, бо у нас на сьогодні є монстр у вигляді монополіста НАК "Нафтогаз України". У 2014 році ми розпочали реформу, але прогресу немає", - зазначив Гройсман.

Він наголосив, що до сьогодні не відбулося розділення функцій видобування, транспортування та продажу газу безпосередньо у "Нафтогазі".

"Була неефективно побудована робота усередині компанії", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, 3 листопада НАК "Нафтогаз України" звернувся до Антимонопольного комітету з проханням провести дослідження ринку газу, яке зможе підтвердити або спростувати висновки аналізу компанії щодо того, що вона вже не займає монопольного становища на ринку газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-