Уряд схвалив Енергетичну стратегію до 2035 року

Уряд схвалив Енергетичну стратегію до 2035 року

Укрінформ
Уряд схвалив Енергетичну стратегію України до 2035 року, що була розроблена з урахуванням світових трендів до споживання енергоресурсів.

Стратегію під час засідання уряду презентував віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З урахуванням світових трендів ми напрацювали Енергетичну стратегію нашої держави. Це програмний документ, який окреслює весь комплекс енергетичних реформ у нашій державі, від енергоефективності до ефективного управління ресурсами", - сказав Кістіон.

Читайте також: Україна вже більше 720 днів не закуповує газ у Росії - Гройсман

Він додав, що уряд ставить завдання принаймні вдвічі зменшити енергоємність української економіки, збільшення частки альтернативних джерел у загальному балансі до 2035 року до 25%, підвищення якості енергозабезпечення споживачів. Крім того, Енергетичною стратегією передбачається розвиток газового сектору, в основі якого - демонополізація та створення чітких ринкових відносин.

"Видобуток газу на сьогодні становить не більше 3,5% (від розвіданих запасів - ред.). У європейських країнах видобуток становить не менше 12,5%", - сказав Кістіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-