Україна вже більше 720 днів не закуповує газ у Росії - Гройсман

Україна вже більше 720 днів не закуповує газ у Росії - Гройсман

Укрінформ
Україна на сьогодні позбулася газової залежності від Росії та не купує у неї газ більше 720 днів. Наступне завдання - перестати закуповувати газ за кордоном узагалі.

Про це під час засідання уряду сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще зовсім недавно ми були всіма енергетичними ресурсами залежні від Російської Федерації. Це завжди використовувалося як інструмент тиску та шантажу. Ми на сьогодні більше 720 днів живемо без жодної краплини російського газу. Ми дякуємо нашим міжнародним партнерам, що підтримали нас після Революції Гідності. Було докладено чимало зусиль, щоб позбутися цієї залежності. Сьогодні ми купуємо газ за кордоном, але наше завдання - не купувати газ чи інші ресурси, наше завдання - стати енергетично незалежною країною", - зазначив Прем'єр.

Читайте також: Гройсман: Уряд збільшить фінансування програми з енергоефективності на 2018 рік

Він висловив переконання, що Україна має можливості і добувати свій газ, і забезпечити переробку нафтопродуктів, і розвивати альтернативну енергетику. 

"Єдине, що це треба було робити раніше. Але маємо те, що маємо. Для нашого уряду одразу було завдання зупинити падіння видобутку, дати по руках тим, хто залишався у певних схемах, які народили покоління влади олігархів", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що Україна зможе не лише забезпечити себе газом, але ще й експортувати його.

"Українці у перспективі отримають дешевший газ та інші енергетичні ресурси", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-