Інвестори в Україні готові вкладати в сонячну енергетику - експерт

Інвестори в Україні готові вкладати в сонячну енергетику - експерт

Укрінформ
Сонячна енергетика на сьогодні найбільше цікавить інвестора через можливості швидкого заходу на ринок.

Про це в коментарі журналістам заявив директор департаменту екологічного реінжинірингу та впровадження проектів ресурсозбереження ПАТ «Укргазбанк» Родіон Морозов, повідомляє корреспондет Укрінформу.

«На сьогоднішній момент ми бачимо найбільшу активність у сонячній енергетиці. По всій Україні це найбільш популярний вид. Думаю, це тому, що це найшвидший спосіб увійти в ринок. За 6 місяців можна вже запустити сонячну станцію, в інших галузях це більш тривалий етап», - сказав експерт.

Крім того, за його словами, окрім швидкого заходу на ринок, відіграє роль практично повна відсутність операційних витрат на утримання об'єкта.

«Коли вона вже поставлена, вона працює сама по собі», - зазначив Морозов.

Читайте також: На Херсонщині запустили дванадцять вітрогенераторів потужністю 43,2 МВт

Водночас він додав, що в об'єктів сонячної енергетики триваліша окупність порівняно з іншими сферами альтернативної енергетики.

Як повідомляв Укрінформ, в I кварталі 2017 року кількість господарств, які встановили сонячні панелі, збільшилася більше як у 5 разів порівняно з початком 2016 року - з 244 до 1309 шт. Обсяг потужностей сонячних панелей виріс більше як у 10 разів: із 2,2 МВт станом на початок 2016 року до 20 МВт у I кварталі 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-