НБУ оновлює модель тарифікації депозитарних послуг

НБУ оновлює модель тарифікації депозитарних послуг

Укрінформ
Національний банк України оновлює модель тарифікації депозитарних послуг та послуг з обслуговування обігу депозитних сертифікатів НБУ.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. Оновлена система з 22 грудня 2017 року посяде місце поточних тарифів.

«Національний банк України запроваджує нову гнучку систему тарифікації депозитарних послуг та послуг щодо обліку і обігу депозитних сертифікатів НБУ з урахуванням ринкових реалій», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нацбанк послабив курс гривні

Оновлена система, що з 22 грудня 2017 року посяде місце поточних тарифів, встановлених в 2003 році, виходить з актуальних ринкових реалій. Основний принцип тарифікації за нової моделі - тарифи встановлюватимуться залежно від собівартості для різних продуктів і типів послуг, що до них входять. За моделі, що працювала досі, тариф на зберігання забезпечував 99.8% всіх доходів депозитарію НБУ. При цьому тарифи на інші депозитарні послуги та послуги щодо депозитних сертифікатів значно нижчі собівартості або відсутні. Таким чином, клієнти, що активно здійснюють операції з цінними паперами, та клієнти, що лише зберігають їх і не проводять операції з ними, сплачують однакову вартість обслуговування. Крім того, чинні тарифи складні для розрахунку і незрозумілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-