Цукровики просять Гройсмана допомогти із залізничними вагонами

Цукровики просять Гройсмана допомогти із залізничними вагонами

Укрінформ
Профільна асоціація "Укрцукор" звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням вирішити проблему забезпечення цукровиків залізничними вагонами.

Як повідомили в прес-службі асоціації, відповідне звернення було направлене одночасно і міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну та першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства Максиму Мартинюку. 

Цукровики наголошують, що на сьогоднішній день склалась загрозлива ситуація на цукрових заводах через несвоєчасне забезпечення залізничними вагонами, які використовуються для перевезення цукрових буряків та цукру.

«Така ситуація викликає занепокоєність щодо стабільної роботи цукрових заводів, як підприємств з безперервним циклом виробництва та збереження цукрових буряків, як сировини, з обмеженим терміном зберігання, та ставить під загрозу відвантаження цукру на експорт згідно з укладеними зовнішньоекономічними контрактами», - заявив голова правління НАЦУ «Укрцукор» Андрій Дикун.

Читайте також: Виробники цукру збільшили експорт в 2,5 раза

В Укрцукрі підкреслили, що проблема потребує негайного вирішення, оскільки виробничий сезон саме в розпалі.

"З урахуванням того, що виробничий сезон саме в розпалі і більшість цукрових заводів змушені здійснювати перевезення цукрових буряків з бурякопунктів, що знаходяться в інших регіонах; відвантажувати значні обсяги цукру, у тому числі на експорт, це зумовлює значне зростання потреби в залізничних вагонах для забезпечення безперебійної роботи підприємств", - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-