Зробити привабливим для інвесторів державний Укргазбанк допоможе МФК - Меморандум

Зробити привабливим для інвесторів державний Укргазбанк допоможе МФК - Меморандум

Укрінформ
Мінфін, Укргазбанк та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали меморандум щодо залучення інвестицій з боку IFC та консалтингових послуг для розвитку банку, підвищення його інвестпривабливості.

Про це зазначив міністр фінансів України Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

Сьогоднішнє підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Мінфіном, Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) та Укргазбанком, щодо підтримки його приватизації, є доказом того, що ми на правильному шляху та серйозно налаштовані на якісну трансформацію державних банків через залучення приватних інвестицій у банківський сектор», - написав Данилюк.

Він зазначив, що стратегічна ціль - реформа державних банків та зменшення частки держави у банківському секторі країни. Зараз ця частка сягає 52% і це дуже багато. Звісно, можна знайти приклади, де держава володіє понад 70% банківського сектору, але я думаю потрібно брати за приклад такі країни, як Данія, де частка державних банків складає 1%.

Читайте також: Фонд держмайна пропонує переглянути список об'єктів заборонених до приватизації

«Єдиний шлях до ефективного управління в банківському секторі - це поступова та прозора приватизація державних банків. Для цього ми маємо зробити їх конкурентоспроможними на ринку та привабливими для інвесторів. Уряд вже подав до Парламенту проект закону, розроблений Мінфіном спільно з міжнародними фінансовими інституціями, щодо вдосконалення корпоративного управління державних банків, що передбачає залучення більшості незалежних членів до наглядових рад. Також ми завершуємо роботу над оновленою стратегією реформування держбанків», - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-