Україна зацікавлена у реалізації масштабних проектів із Японією - Гройсман

Україна зацікавлена у реалізації масштабних проектів із Японією - Гройсман

Укрінформ
Україна високо цінує рівень співробітництва з Японією і готова посилити співпрацю з урядом країни та японськими компаніями в реалізації масштабних проектів, передусім інфраструктурного напрямку.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з державним міністром закордонних справ Японії Кадзуюкі Накане, повідомляє Урядовий портал.

"Ми дякуємо і цінуємо принципову позицію офіційного Токіо щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. І налаштовані на посилення економічної співпраці, зокрема в реалізації масштабних проектів з японськими компаніями", - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр поінформував співрозмовника про ключові засади політики реформ уряду України, направленої на прискорення економічного зростання та підвищення соціальних стандартів.

У відповідь державний міністр Кадзуюкі Накане підкреслив, що Японія відзначає прогрес в Україні і готова продовжити підтримку соціально-економічних змін в державі. Тож двостороння співпраця між країнами, в тому числі на найвищому рівні, буде розвиватися, запевнив керівник МЗС Японії.

Він також підкреслив, що уряд Японії завершив процедуру спрощення візового режиму для громадян України. "Спрощені умови отримання віз для громадян України набудуть чинності з 1 січня наступного року. Окрім того, ми говоримо про відкриття Офісу урядового агентства міжнародного співробітництва "Джайка" (JICA) в Україні найближчим часом", - сказав державний міністр.

Під час перемовин сторони також підтвердили спільні позиції щодо ряду міжнародних питань. Зокрема, державний міністр повідомив про продовження політики санкцій проти країни-агресора, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Японія із січня спростить візові вимоги для українців

Як повідомлялося, Японія вирішила з 1 січня 2018 року спростити візові вимоги для українців. Так, буде розширено коло заявників, які мають право на багаторазові візи для короткотермінового перебування, а також термін дії віз буде збільшено з 3 до 5 років максимум.

Крім того, у доповнення до існуючих одноразових віз будуть введені багаторазові візи (зі строком дії 3 роки та максимальним строком перебування 30 днів) для короткотермінового перебування з різними цілями, в тому числі туризм.

У випадку самостійної оплати поїздки заявнику не буде потрібно надавати документи від гаранта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-