Власник житла самостійно регулюватиме відносини із постачальником послуг - закон

Власник житла самостійно регулюватиме відносини із постачальником послуг - закон

Укрінформ
Ухвалений сьогодні закон про житлово-комунальні послуги (ЖКП) надає можливість власнику квартири самостійно регулювати відносини із постачальником послуг.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала керівник проекту "Енергоефективність у житловому секторі" Софія Лінн, повідомляє кореспондент агентства.

"Закон про житлово-комунальні послуги - це закон, який регулює основні договірні відносини між усіма учасниками ринку. Контрактні взаємовідносини і є ринковими", - сказала Лінн.

За її словами, тепер у власника буде право вибору, яким чином регулювати взаємовідносини із постачальником: безпосередньо, колективно або через ОСББ.

"Наступне нововведення - це те, що у нас тепер є послуга з управління житловим будинком. Ця послуга буде з вільним договірним ціноутворенням", - зазначила Лінн.

Читайте також: Зубко розповів, як споживачі тепла зможуть заощадити до 180 гривень щомісяця

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект "Про житлово-комунальні послуги", що є частиною реформи галузі. Відповідний законопроект у цілому підтримали 262 депутати за мінімально необхідних 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-