Зубко розповів, як споживачі тепла зможуть заощадити до 180 гривень щомісяця

Зубко розповів, як споживачі тепла зможуть заощадити до 180 гривень щомісяця

Укрінформ
Прибудинкові лічильники тепла будуть встановлюватися за кошти теплопостачальної компанії. При цьому споживачі зможуть заощадити від 150 до 180 гривень щомісяця під час опалювального сезону.

Про це в інтерв’ю "5-му каналу" повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

За словами урядовця, у подальшому кошти постачальній компанії повернуться впродовж п’яти років через тариф, в який вони будуть закладені. Витрати на кожну квартиру за встановлений лічильник становитимуть до 18 гривень на місяць. 

«Це важливо як з точки зору зростання економіки, так і суспільного розвитку. Українці починають рахувати, скільки тепла вони витрачають і як його заощадити», - наголосив Зубко.

Читайте також: Зубко не виключає, що опалювальний сезон стартує раніше

Він відзначив важливість ухвалення закону про ЖКП, який визначає права і відповідальність споживача і компанії, що надає послуги. 

«Важливо, аби базові закони працювали в комплексі. Зокрема, це закон про комерційний облік, який визначає порядок встановлення й експлуатації лічильників. Таким чином обслуговування мереж до їх входження у будинок – відповідальність постачальника. Той має довести спроможність модернізувати їх, зменшивши витрати і збільшивши ефективність», - зазначив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-