Україна ввела санкції проти великого постачальника антрациту з РФ

Україна ввела санкції проти великого постачальника антрациту з РФ

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі ввело санкції проти компанії ТОВ "Южтранс" (Шахти, Ростовська область), яка є одним з найбільших постачальників антрациту в Україну, зокрема для потреб енергогенеруючої компанії "Донбасенерго".

Про це йдеться e наказі МЕРТ від 30 жовтня №1583, повідомляє LIGA.net.

Санкції вводяться на підставі запиту Служби безпеки і набудуть чинності за 40 днів. "За дії, які можуть зашкодити національній економічній безпеці", - йдеться в обґрунтуванні наказу. "Южтрансу" буде заборонено здійснювати зовнішньоекономічну діяльність з господарюючими суб'єктами в Україні.

ТОВ "Южтранс" входить у Південну вугільну компанію, яка володіє видобувними активами в Ростовській області (шахтоуправління Садкинское). "Южтранс" є одним з найбільших постачальників вугілля сорту АШ з Росії. Це вугілля спалюється на теплових електростанціях. Також компанія постачає антрацит для потреб металургійних та інших промислових підприємств в Україні (вугілля АМ, АТ та інші).

З травня по 22 жовтня цього року "Южтранс", за даними РЖД, поставила для Донбасенерго понад 100 тис. антрациту.

Читайте також: В Україну прибула чергова партія антрациту з ПАР

Це третій показник серед постачальників енергетичного вугілля в Україну після групи ДТЕК (шахтоуправління Обухівська) і холдингу "Східвугілля" (Печорська вугільна компанія).

Зазначимо, що зараз в Україні спостерігається гострий дефіцит енергетичного вугілля, як антрацитної, так газової груп. Крім Росії Україна імпортує вугілля зі США та ПАР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-