Експерти допоможуть Міненерго з розвитком

Експерти допоможуть Міненерго з розвитком "розумних" електромереж

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості у рамках співпраці зі Світовим банком залучило двох експертів з розвитку Smart Grid ("розумних" електромереж).

Про це інформує прес-служба Міненерговугілля

"Міненерговугілля в рамках співпраці зі Світовим банком залучило двох експертів з розвитку Smart Grid - Роберта Шлензака та Олександра Денисенка", - йдеться у повідомленні.

Головним завданням експертів є допомога Міністерству в підготовці проектів Концепції впровадження Smart Grid в Україні до 2035 року та середньострокового Плану заходів з впровадження Smart Grid в Україні.

За словами Шлензака, основними передумовами для впровадження Smart Grid є підвищення безпеки постачання електричної енергії, підвищення конкурентоспроможності енергетичного ринку та забезпечення сталого розвитку енергетичного сектору.

Читайте також: На опалювальний період вугілля вистачить - Міненерго

Під час зустрічі представники ДП «НЕК «Укренерго» та енергопостачальних компаній наголошували на важливості застосування комплексного підходу під час впровадження Smart Grid. Також порушували питання впровадження «розумних» лічильників, створення необхідних баз даних та забезпечення ефективної комунікації зі споживачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-