Рада може додатково виділити на субсидії 7,6 мільярда

Рада може додатково виділити на субсидії 7,6 мільярда

Укрінформ
Верховна Рада розглядатиме проект закону про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік", що передбачає збільшення видатків для надання пільг і житлових субсидій населенню.

Відповідне рішення підтримали 246 народних депутати під час ранкового засідання у вівторок, 7 листопада,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект закону підготовлено з метою забезпечення вирішення найнагальніших, в тому числі соціальних, питань, а також з метою забезпечення ефективного використання коштів державного бюджету шляхом перерозподілу бюджетних призначень в межах затвердженого загального обсягу видатків та надання кредитів на 2017 рік. Проект закону є збалансованим та передбачає перерозподіл видатків загального фонду державного бюджету шляхом збільшення видатків на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на 7,6 млрд гривень. У Державному бюджеті України на 2017 рік передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у сумі 61,2 млрд. гривень", - йдеться у пояснювальній записці законопроекту. 

За інформацією Державної казначейської служби України, станом на 1 вересня 2017 року в органах казначейства зареєстровані фінансові зобов'язання нарахованих пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на суму 68,8 млрд грн, або на 7,6 млрд грн більше річного плану. Законопроектом пропонується збільшити видатки на відповідні пільги і субсидії на 7,6 млрд грн.

Читайте також: У бюджеті бракує 10 мільярдів на виплату субсидій - Мінфін

Також передбачається виділення додаткових 1,7 млрд грн. для збереження діючих розмірів виплат поліцейським та особам рядового і начальницького складу цивільного захисту, аби уникнути утворення заборгованості по вказаних виплатах на кінець поточного року. В тому числі – 1,6 млрд грн для Нацполіції та 0,1 млрд грн - для ДСНС.

Крім того, пропонується виділити додатково 0,05 млрд грн для забезпечення належних виплат військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки, а також на 0,15 млрд грн для поліпшення матеріально-технічного забезпечення Служби.

Передбачено також збільшення на 1,1 млрд грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Проект закону передбачає виділення додаткової субвенцій у сумі 0,3 млрд грн для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я, а також лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу та лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет. Ще 0,2 млрд грн пропонується виділити на лікування громадян України за кордоном.

Зазначене збільшення пропонується забезпечити за рахунок економії бюджетних коштів з обслуговування державного боргу у сумі 3,4 млрд грн та за рахунок залишку коштів у сумі 7,6 млрд гривень, які передбачені у державному бюджеті України на 2017 рік Пенсійному фонду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-