Україна може стати виробничим хабом Канади

Україна може стати виробничим хабом Канади

Укрінформ
Україна дуже зацікавлена у створенні на своїй території спільних із Канадою підприємств та експорті їх продукції до ЄС.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Наталія Микольська.

«Україна може стати для канадських компаній виробничим хабом на європейському континенті. Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою й Україною та ЄС відкривають шлях до виробництва на території України товарів та послуг, постачання їх як назад до Канади, так і на територію Євросоюзу», - сказала Микольська.

Вона додала, що Канада, своєю чергою, може стати для українських бізнесів «північно-американським хабом». «Вже є приклади, коли українські компанії заходять на ринок Канади і за допомогою місцевих дистриб’юторів виходять зі своїми товарами на ринок усієї Північної Америки», - зазначила високопосадовець.

Читайте також: До України збирається канадська торговельна місія

За її словами, українському бізнесу варто дивитися на трикутник Канади-Україна-ЄС «у більш практичній площині».

Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня цього року. Канада негайно скасувала 98% мит на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% мит, а упродовж 7 років безмитний експорт зросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-