Космос і

Космос і "зелена" енергетика: Гройсман у парламенті Канади говорив про перспективи

Укрінформ
Уряд України спільно з Президентом та парламентом розпочали процес перетворення України на державу з сильною економікою, і в цьому процесі особливо важлива підтримка, яку надають міжнародні партнери, зокрема Канада.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання парламентського комітету міжнародної торгівлі парламенту Канади, яке було присвячене питанням розвитку взаємовідносин з Україною, повідомляє Урядовий портал.

"Процес формування України, як держави з сильною економікою, розпочався, і ми дякуємо за підтримку нашим міжнародним партнерам, особливо Канаді, яка була з нами в непрості часи і залишається партнером сьогодні", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що перед Україною сьогодні стоять надзвичайні виклики. "Ми проводимо реформи в усіх сферах життя. Говоримо про реформу децентралізації влади, про дерегуляцію, яка дозволяє знімати обмеження, реформу держслужби, енергосектора, про нове законодавство по боротьбі з корупцією. Останніми тижнями ми  ухвалили рішення про зміни в пенсійній, освітній  медичній системі. На часі – нове законодавство з приватизації, формування моделі обігу земель сільськогосподарського призначення, посилення оборонного потенціалу", - розповів Гройсман

Під час засідання канадські парламентарі цікавилися перспективами економічної співпраці, зокрема в реальному секторі економіки та АПК, боротьбою з корупцією та заходами щодо захисту іноземних інвестицій.

Гросман відзначив, що сьогодні між Україною та Канадою існує багато можливостей для розвитку двосторонньої співпраці, і вже до кінця року ми зможемо побачити зростання обсягів двосторонньої торгівлі.

Читайте також: Гройсман закликав Канаду надати Україні оборонну зброю

"У нас великі можливості співпраці в агросекторі, значний потенціал в сфері аерокосмічної галузі та енергетики, зокрема альтернативній енергетиці. Будівництво, легка промисловість, сфера послуг тощо – це все простір для нашої взаємодії", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України перебуває в Канаді з офіційним візитом. Він вже провів низку зустрічей з представниками ділових кіл обох країн, а також українською громадою. Вчора, 30 жовтня, Гройсман взяв участь в великому міжнародному форумі Toronto Global Forum та Українсько-канадському діловому форумі, під час яких закликав інвесторів подивитися на Україну "по-новому" - як на ринок нових можливостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-