Fitch назвав суму наступного траншу МВФ для України

Fitch назвав суму наступного траншу МВФ для України

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch очікує на наступний траншу МВФ для України у розмірі близько $1,9 млрд після затвердження бюджету на 2018 рік.

Про це повідомляється на офіційному сайті Fitch.

"Fitch очікує на наступний транш програми (можливо, $1,9 млрд) у наступному році після затвердження бюджету 2018 року та угоди між МВФ і урядом (України - ред.) щодо змін формули для коригування тарифів на опалення у домашніх господарствах", - йдеться у повідомленні.

Подальші виплати від МВФ та інших міжнародних партнерів залежатимуть від прогресу структурних реформ, перш за все - земельної реформи, а також досягнення результатів з точки зору приватизації та боротьби із корупцією.

Згідно із прогнозами агентства, потреби України у зовнішньому фінансуванні в 2018-2019 роках у середньому становитимуть 70% міжнародних резервів.

Організація також очікує, що дефіцит поточного рахунку в 2017 році збільшиться до 4,1% ВВП і в середньому на 4% - в 2018-2019 роках.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному банку очікують, що Україна у I кварталі 2018 року отримає транш від МВФ в розмірі $2 млрд і ще один транш протягом того ж року у розмірі $1,5 млрд.

Читайте також: Наступний транш МВФ залежить виключно від рішень Ради - Данилюк

У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом $17,5 млрд терміном на 4 роки. Перший транш на $5 млрд. Україна отримала у березні 2015 року, другий - на $1,7 млрд. у серпні 2015 року, третій - на $1 млрд у вересні 2016 року, четвертий - на $1 млрд у квітні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-