Укрнафта спростовує заяву ДФС про борг: рішення суду не остаточне

Укрнафта спростовує заяву ДФС про борг: рішення суду не остаточне

Укрінформ
У ПАТ "Укрнафта" заявляють, що рішення Верховного суду України щодо опису 2 млрд кубометрів природного газу як податкової застави не остаточне – справу направили на новий розгляд в суд першої інстанції.

Відповідна заява розміщена на сайті компанії. 

"Рішення щодо необхідності передачі природного газу у податкову заставу судовими інстанціями не прийнято. До вирішення цієї справи заява щодо здійснення "повного комплексу передбачених Податковим кодексом заходів" є передчасною і розцінюється "Укрнафтою", як тиск держави в особі Офісу великих платників податків ДФС України. ПАТ "Укрнафта" наполягає на реалізації свого права на передачу 2 млрд кубометрів природного газу як податкової застави", - йдеться у повідомленні.

"Чекаємо на зважену та конструктивну позицію Офісу великих платників податків ДФС України, яка базуватиметься на верховенстві права незалежно від впливу суб’єктивних факторів", - наголошується також у заяві.

В "Укрнафті" нагадують, що компанія пропонувала ефективний механізм погашення податкової заборгованості – як ліквідне майно було запропоновано використати 2 млрд кубометрів газу, який знаходиться на балансі компанії.

"Право власності на природний газ підтверджено первинною бухгалтерською документацією та чинними судовими рішеннями. Мінімальна ринкова вартість цього обсягу становить 16,8 млрд грн, що повністю покриває податкову заборгованість компанії перед бюджетом. Однак ДФС відмовилася від опису цього майна, у зв'язку з чим ПАТ "Укрнафта" звернулося до судових органів за захистом порушених прав та інтересів", - наголошуються в заяві.

Читайте також: Верховний суд зобов'язав "Укрнафту" виплатити податківцям 2,1 мільярда боргу

Як повідомлялося, Державна фіскальна служба України сьогодні заявила, що Верховний суд зобов'язав "Укрнафту" виплатити 2,1 млрд гривень податкового боргу за позовом ДФС.

У судовій суперечці між ПАТ “Укрнафта” і Офісом великих платників податків Верховний суд України виніс рішення на користь Офісу. Цим ВСУ скасував рішення судів апеляційної та вищої інстанції щодо зобов’язання опису природного газу ПАТ “Укрнафта”, видобутого підприємством у 2006 році та спожитого населенням у 2006-2008 роках, йшлося у повідомленні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-