Верховний суд зобов'язав

Верховний суд зобов'язав "Укрнафту" виплатити податківцям 2,1 мільярда боргу

Укрінформ
Верховний суд зобов'язав "Укрнафту" виплатити 2,1 млрд гривень податкового боргу.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

"У судовій суперечці між ПАТ “Укрнафта” і Офісом великих платників податків Верховний суд України виніс рішення на користь Офісу. Цим ВСУ скасував рішення судів апеляційної та вищої інстанції щодо зобов’язання опису природного газу ПАТ “Укрнафта”, видобутого підприємством у 2006 році та спожитого населенням у 2006-2008 роках", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок цього Офіс та ГУ ДФС отримали можливість вжити повний комплекс передбачених Податковим кодексом заходів, спрямованих на погашення податкового боргу ПАТ “Укрнафта” як по Офісу ВПП ДФС (2,1 млрд грн), так і по інших ГУ ДФС в регіонах.

Читайте також: Укрнафта відзвітувала про 59 мільйонів економії на закупівлях через ProZorro

На даний момент загальна сума боргу підприємства  становить майже 13,8 млрд грн. Ці борги перед бюджетом з податку на прибуток, ПДВ та рентних платежів було нарощено протягом 2015-2017 років.

Так, за даними ДФС, лише протягом 2017 року, у зв’язку із несплатою податків до бюджету, податковий борг підприємства збільшився на 1,2 млрд грн.

"Весь цей час усі дії Офісу ВПП ДФС щодо стягнення податкового боргу блокувалися ПАТ “Укрнафта” та оскаржувалися у судовому порядку. Завдяки проведеній претензійно-позовній роботі, Офісом ВПП ДФС та ДФС України вдалось відстояти в судах вищої інстанції податкову вимогу та рішення про опис майна в податкову заставу", - наголосили в ДФС.

Фото: bun.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-