Луценко – про агрорейдерство: Масових битв за урожай не було

Луценко – про агрорейдерство: Масових битв за урожай не було

Укрінформ
Ситуація з боротьбою з рейдерством, особливо в агропромисловому комплексі, цьогоріч значно покращилася.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, виступаючи під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще одна найболючіша тема - рейдерство, особливо в агропромисловому комплексі. Цього року, я думаю, у нас значно покращилася ситуація, бо масових битв за урожай, масового викрадення урожаю, переписування фірм, викрадення техніки не було, хоч поодинокі випадки ще траплялися. За це хотів би подякувати головам райдержадміністрацій, які разом з прокурорами напружилися навколо цієї ситуації, навчившись гірких уроків минулого", - сказав Луценко.

На його думку, наразі необхідно зробити кілька кроків для подальшого покращення ситуації у цьому напрямку. Один з них - це зміна порядку переоформлення документів на власність або оренду в сільськогосподарській сфері, "бо діюча система відкрила двері всім шахраям".

Читайте також: Хтось посіяв, а хтось віджав: чому в Україні розгулялися агрорейдери

"Друга тема, для якої час давно вже настав, - треба віддати обраним, сформованим громадам право розпоряджатися землею поза межами населених пунктів", - сказав генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, в областях України цього літа створили регіональні оперативні штаби для боротьби з аграрним рейдерством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-