Київенерго каже, що не може обігріти всіх. Вимагає у держави грошей

Київенерго каже, що не може обігріти всіх. Вимагає у держави грошей

Укрінформ
Станом на понеділок тепло відсутнє в 20% житлових будинків Києва, що обслуговуються комунальними ЖЕКами, у 22% столичних шкіл та в усіх адміністративних будівлях міста.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі ПАТ "Київенерго".

Так, станом на понеділок тепло включене у 80% житлових будинків, що обслуговуються комунальними ЖЕКами. Опалюються всі дитсадки та стаціонарні лікувальні заклади. Навчальні заклади ПАТ «Київенерго» змушене підключати в антикризовому режимі через рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Сьогодні до тепла підключені 78% шкіл Києва.

Не поспішають підключатися будинки ОСББ та ЖБК, а також відомчі будинки: на сьогодні тепло отримують 11% відомчих будинків та 7% ЖБК та ОСББ. У Киъвенерго кажуть, що останні підключаються до тепла за індивідуальними заявками.

У компаніїї зазначили, що через різницю в ціні на газ для виробництва теплової енергії для бюджетних установ невирішеним лишається питання з опаленням адміністративних будівель.

Читайте також: Київенерго змусили дати тепло лікарням і школам, установи — під питанням

«Питання вартості газу в тарифі на виробництво теплової енергії для бюджетних організацій та фактичної вартості газу, за якою сьогодні купує "Київенерго" у НАК «Нафтогаз України», стоїть дуже гостро. Ціна різниться на 60% – це планові збитки компанії, які не мають джерел компенсації. Єдина альтернатива – погашення всіх заборгованостей як підтвердження в майбутньому різниці тарифів та отримання цієї дотації з державного бюджету», – заявив генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко.

Зазначається, що для врегулювання проблеми дисбалансу фактичної та тарифної вартості газу енергокомпанія неодноразово зверталась до КМУ, НКРЕКП та профільних міністерств. Закликала врегулювати дисбаланс у вартості газу і КМДА. Однак станом на сьогодні рішення щодо джерела компенсації різниці в тарифах на газ немає.

Не менш важливим у "Київенерго" називають й питання заборгованості держави з пільг та субсидій. Станом на 1 жовтня 2017 р. заборгованість з компенсації пільг та субсидій за електро- і теплопостачання перед "Київенерго" складає 432,39 млн грн. З них борг «Київводоканала» перед "Київенерго" – 53,1 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-