Віялові відключення електрики не повторяться  - Укренерго

Віялові відключення електрики не повторяться - Укренерго

Укрінформ
В Україні три роки спостерігається криза зі створенням запасів вугілля, однак енергетики готові до можливого дефіциту ресурсів.

Про це під час Відкритого тижня енергетики сказав т.в.о. директора ДП "НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожного року ми спостерігаємо зниження запасів вугілля відносно аналогічного періоду станом на певну дату. На сьогодні запаси вугілля на складах електростанцій найнижчі за весь той період, що ми збираємо статистику взагалі", - сказав Ковальчук.

Він нагадав, що найнижчі запаси були зафіксовані у жовтні 2014 року - на рівні трохи більше 700 тис. тонн, і це призвело до знеструмлення великої кількості споживачів.

Читайте також: У КМДА прокоментували інформацію про відключення через борг Київенерго

"Нас від такого дефіциту відділяє лише 400 тис. тонн. Темпи спалювання вугілля на сьогодні становлять 250 тис. тонн на місяць. Це постійна криза", - додав Ковальчук.

Він зазначив, що магістральні мережі і теплові електростанції, а також ДП "НАЕК "Енергоатом" готові до опалювального сезону, однак проблема постачання вугілля спостерігається уже протягом 3 років.

"Гарантовано не буде так, як було наприкінці 2014 року. Незапланованих відключень не буде. Для цього була проведена велика робота. Але це не означає, що ситуація нормальна", - додав керівник Укренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-